Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Γιώργος Λαζουράς: Όλα τα ωραία τελειώνουν… και ξαναρχίζουν, καλύτερα-Λήξη λειτουργίας του Χ/Κ

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων και Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς έκανε την ακόλουθη δήλωση, αγγέλλοντας την λήξη της λειτουργίας του Χ/Κ:


Όλα τα ωραία τελειώνουν… και ξαναρχίζουν, καλύτερα.

Στο υπέροχο, συναρπαστικό και ρομαντικό ταξίδι του χρόνου, με την αέναη εναλλαγή των εποχών, όλα, τα ωραία, πράγματα και καταστάσεις, κάποτε, τελειώνουν.
Το όμορφο και συναρπαστικό ταξίδι, που ξεκινά κάθε χρόνο και ξεκίνησε και εφέτος, το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, έφθασε, στο τέλος του.
Πολλές βροχές, υψηλές θερμοκρασίες, λίγο και ακατάλληλο χιόνι, δεν μας επιτρέπουν, να παρατείνουμε το φετινό, αυτό, ταξίδι, μέχρι το Πάσχα ή και μετά απ’ αυτό, παρά τον αρχικό προγραμματισμό και την αρχική μας επιθυμία και πρόθεση.
Στο φετινό ταξίδι, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, ζήσαμε, όλοι μας, πολλά πράγματα και αξέχαστες καταστάσεις:
·               Την ανεπανάληπτη, μοναδική, τη μυθική ομορφιά του Χελμού, αγναντεύοντας, το απαράμιλλο χιονισμένο τοπίο και τη θάλασσα, του, γαληνεμένου ή φουρτουνιασμένου, Κορινθιακού.
·               Το ευγενικό, πρόθυμο και εξυπηρετικό προσωπικό του Χιονοδρομικού Κέντρου, όλοι τους, νέες και νέοι του Δήμου Καλαβρύτων, που, σε μια, δύσκολη περίοδο, αποκτούν, εποχιακή εργασία.
Οι εργαζόμενοί μας αυτοί, πάσχισαν, εργάστηκαν και αγωνίσθηκαν, τις περισσότερες ημέρες, με δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες (χαμηλότατες θερμοκρασίες, πάγοι, ανεμοθύελλες, χιονοπτώσεις, πυκνή ομίχλη κλπ.) για να κρατήσουν το Χιονοδρομικό Κέντρο, ανοικτό και σε λειτουργία.
Και το κατάφεραν. Και γι’ αυτό τους ευχαριστούμε και αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων μας.
·               Το νέο γενικό διευθυντή του, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ανώνυμης εταιρείας του Χιονοδρομικού Κέντρου του Δήμου Καλαβρύτων, δεινό σκιέρ και προπονητή χιονοδρομίας, πολιτικό μηχανικό, Λεωνίδα Σπυρόπουλο, που καθημερινά, από τα “άγρια” χαράματα, βρισκόταν στο Χελμό, όπου συντόνιζε το προσωπικό και εργαζόταν ακούραστα και ο ίδιος για την καλύτερη λειτουργία του Κέντρου.
·               Την καθημερινή παρουσία ασθενοφόρου και εκπαιδευμένων, πιστοποιημένων διασωστών, για την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια και παροχή, άμεσης φροντίδας και διακομιδής.
·               Την πρώτη παγκόσμια διοργάνωση Snowboard Freestyle World Rookie Tour που διεξήχθη στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, στις 14 και 15 Φεβρουαρίου του 2015 και, μόνο, σε άλλα δέκα (10) διεθνούς φήμης, Χιονοδρομικά Κέντρα, στον κόσμο.
·               Τρείς επίσημες διοργανώσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας (ΕΟΧ) με αποκορύφωμα το 1ο Κύπελλο Ελλάδος στα αλπικά αγωνίσματα, στις κατηγορίες Παίδων – Κορασίδων (Π1-Κ1, Π2-Κ2), που διεξήχθη  με ρεκόρ συμμετοχών, κάτω από άριστες χιονοδρομικές συνθήκες και υψηλό αγωνιστικό επίπεδο.
·               Ένα διαφορετικό event από τα συνηθισμένα, το 1ο FREERIDE CONTEST - MT. HELMOS, που διεξήχθη, το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, σε συνεργασία με την Wayout Adventures. Μία διοργάνωση, που έλαβε χώρα σε μία από τις πιο απότομες πλαγιές των Ελληνικών βουνών (κλίση πάνω από 45 μοίρες), τον γνωστό σε όλους “Χάρο”.
·               Δύο από τα μεγαλύτερα Ski και Snowboard Test της Ελλάδας, με συμμετοχή στη κάθε διοργάνωση, 14 εταιριών, επαγγελματιών του χώρου, δίνοντας την δυνατότητα σε φίλους χιονοδρόμους, να δοκιμάσουν τα καλύτερα προϊόντα της αγοράς του 2015-2016
·               Το 1ο Helmos Team Battle που ολοκληρώθηκε με επιτυχία, το Σάββατο 14-3-2015, με έπαθλα αθλητών, καθώς και πολλές άλλες συνεχόμενες διοργανώσεις, καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων.
·               Και πολλές άλλες, ανεπανάληπτες, μοναδικές και καταπληκτικές δράσεις, εμπειρίες και συναισθήματα.
Εμπειρίες και συναισθήματα, που μας “δένουν”, με το Χιονοδρομικό Κέντρο του Χελμού.
Εμπειρίες και συναισθήματα, που έκαναν, ο καθένας μας, να ζήσει το όνειρό του, στο όμορφο και μυθικό βουνό του Χελμού και στα φιλόξενα, ιστορικά και με εξαιρετικά, σύγχρονα και παραδοσιακά, ξενοδοχεία, καταλύματα και εστιατόρια, Καλάβρυτα και στα Χωριά τους.
Ευχαριστούμε όλες και όλους, τους φίλους του Χιονοδρομικού μας Κέντρου, τους χιονοδρόμους και τους επισκέπτες, που και εφέτος, δείξατε την σαφή και αδιαπραγμάτευτη προτίμησή σας και την αγάπη σας στο Κέντρο μας και το στηρίξατε με κάθε τρόπο. Εσείς, είσθε, η δύναμή μας, εσείς είσθε το πιστό, το αγαπημένο μας, ανθρώπινο δυναμικό και κεφάλαιο.
Σας ευχαριστούμε, όχι, μόνο, για την συνεχή παρουσία , την άθληση και την ψυχαγωγία σας, στο Χιονοδρομικό μας Κέντρο, αλλά και για τις παρατηρήσεις, τις υποδείξεις και την καλόπιστη κριτική, που μας ασκείτε. Ζητάμε, την κατανόησή σας για ο,τι, τυχόν, δεν έγινε καλά.
Αυτή την καλόπιστη κριτική, τη θέλουμε και την επιζητούμε, για να διορθωνόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι και να παρέχουμε σε εσάς, το ιδανικότερο περιβάλλον για τις χιονοδρομικές σας δράσεις και την αναψυχή σας.
Όμως, όπως είπαμε και στην αρχή και δείχνει και η ζωή: Όλα τα ωραία, ξαναρχίζουν, καλύτερα.
Στη νέα χιονοδρομική περίοδο, που θα έρθει το χειμώνα, υποσχόμαστε, σε εσάς, τους πιστούς και αγαπημένους μας φίλους και στους νέους φίλους που θέλουν να γνωρίσουν το Χιονοδρομικό μας Κέντρο, πολλές και ευχάριστες εκπλήξεις.
Εκπλήξεις, που θα κάνουν το σκι, το snowboard, την άθληση και την ψυχαγωγία σας στο Χελμό, ακόμη καλύτερη και ακόμη ανετότερη.
Και πάντα, με το υψηλότατο επίπεδο ασφάλειας, που υπάρχει.
Στη νέα αυτή χιονοδρομική σαιζόν, το Χιονοδρομικό μας Κέντρο, με την άριστη και πιστοποιημένη συντήρηση όλων των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του, με τη βελτίωση και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του, με νέες πρωτοποριακές δράσεις που στοχεύουν στην εξυπηρέτηση και στην ασφάλεια των χρηστών του, με την αγορά και ενός νέου, μοναδικού στην Ελλάδα χιονοστρωτήρα (Pisten Bully 600W), με το έμπειρο, εκπαιδευμένο, ευγενικό και πρόθυμο προσωπικό του, σας περιμένει, πάντα καλύτερο, πάντα δυνατότερο, πάντα ψηλότερο.
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς και πάλι και σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση, προσωπική και οικογενειακή υγεία, προκοπή και ευτυχία.
Σας περιμένουμε, στη νέα χιονοδρομική περίοδο, με πολλές εκπλήξεις, που θα σας κάνουν, να ξαναζήσετε το όνειρό σας, στο πανέμορφο και μοναδικό Χιονοδρομικό μας Κέντρο και στα Καλάβρυτα και τα χωριά τους.



Με την αγάπη μας,
Γιώργος Λαζουράς
Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Χιονοδρομικού Κέντρου και Δήμαρχος Καλαβρύτων