Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε η ενημερωτική εκδήλωση του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων

Με μεγάλη συμμετοχή φορέων επαγγελματιών αλλά και κατοίκων του Δήμου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων στο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας.


Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενδελεχής ενημέρωση των τοπικών φορέων, επαγγελματιών και κατοίκων για την προετοιμασία του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, η ανάδειξη των δράσεων και το κυριότερο η λεπτομερής ανάλυση των συνθηκών πλήρους ετοιμότητας του Χιονοδρομικού Κέντρου έτσι ώστε προσελκύσει πλήθος επισκεπτών στη διάρκεια της νέας χιονοδρομικής περιόδου.

Μιλώντας στους παριστάμενους ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Χιονοδρομικού και Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, αναφέρθηκε εκτενώς στην πολύ καλή λειτουργία του Κέντρου τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ευχαριστώντας τον πρόσφατα παραιτηθέντα διευθύντοντα σύμβουλο κ. Θύμιο Βαζαίο για τις υπηρεσίες που προσέφερε.

Στη συνέχεια παρουσίασε στους παριστάμενους, τον νέο Γενικό Διευθυντή του Κέντρου κ. Λεωνίδα Σπυρόπουλο και προχώρησε σε ανάλυση-παρουσίαση των έργων που μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί με σκοπό την βελτίωση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, την ασφάλεια και την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στους χιονοδρόμους και επισκέπτες.

Ο κ. Λαζουράς, έκανε ειδική αναφορά στη χορηγία προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων από το Ελληνογερμανικό Ταμείο ύψους 126.500 ευρώ, ποσό με το οποίο, όπως είπε, θα χρηματοδοτηθούν δράσεις και επείγουσες ανάγκες του.

Εξέφρασε ακόμη τη βεβαιότητα ότι και φέτος το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων θα κάνει τη διαφορά και θα ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό, στηριζόμενο στο προσωπικό του που είναι άρτια εκπαιδευμένο και καταρτισμένο, αλλά και στις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και παροχές του και πρωτίστως στην ασφάλεια των εγκαταστάσεών του.

Στο σημείο αυτό προχώρησε σε ειδική αναφορά στις συνθήκες ασφάλειας και αξιοποστίαας που διέπουν τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων και κατέστησε σαφές ότι πρώτιστος στόχος είναι η διατήρηση και ενίσχυση των συγκεκριμένων συνθηκών ούτως ώστε οι χιονοδρόμοι και επισκέπτες να απολαμβάνουν με ασφάλεια τις παρεχόμενες υπηρεσίες αλλά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Χελμού και των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων κ. Λεωνίδας Σπυρόπουλος, προχώρησε σε εξειδικευμένη αναφορά των υποδομών, τόσο σε σχέση με τους αθλητές αλλά και για το κοινό και το σύνολο των επισκεπτών.

Αναφερόμενος στις υποδομές για τους αθλητές τόνισε:

-Στο ΧΚΚ παρέχονται οι πίστες (διαδρομές) που συνολικά δίνουν παραπάνω από 20 km διαδρομών μεταβλητής δυσκολίας.
-Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα προπόνησης αθλητικών συλλόγων Χιονοδρομίας στην πίστα Ηλέκτρα, η οποία είναι πιστοποιημένη από την FIS. Η πίστα Ηλέκτρα, μπορεί να διατεθεί και για επίσημους αγώνες χιονοδρομίας (λόγω της πιστοποίησης της), όπως επίσης και άλλες διαδρομές του ΧΚΚ.
-Το ΧΚΚ στα πλαίσια της διασφάλισης της ποιότητας του χιονιού για την βέλτιστη εξυπηρέτηση των αθλητών, προγραμματίζει με το πέρας κάθε μέρας λειτουργίας την οργανωμένη διάστρωση των πιστών με ιδιόκτητα ratrack.
-Σε όλες τις πίστες διατίθενται κολωνάκια σήμανσης ορίων πίστας για την ολοκληρωμένη
οριοθέτηση των πιστών και του ύψους χιονιού (χρωματική διαβάθμιση)
-Στο snow park ειδικά δίνεται η δυνατότητα στους αθλητές να προπονούνται και να αναπτύξουν κατηγορίες ski όπως το freestyle και στο snowboard, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με ράμπες, kickers, runs, rails, obstacles.
– Δυνατότητα νυχτερινού ski & snowboard.
-Προπόνηση σε διαμορφωμένη πίστα ski αντοχής.

Για τους επισκέπτες και το κοινό το ΧΚΚ, τόνισε ο κ. Σπυρόπουλος, παρέχει τις πιο κάτω υποδομές:

-Εναέριος Αναβατήρας 3θέσιος (Αχιλλέας)
Δυνατότητα της μετακίνησης μέσω του Αχιλλέα στη Βαθειά Λάκκα.
-Εναέριος Αναβατήρας 2θέσιος (Στύγα)
-Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης στο Αστεροσκοπείο Αρίσταρχος μέσω της Στύγας.
-Μεγάλο Chalet “1750” δίπλα στο parking.
-Chalet “Βαθειά Λάκκα”
-Δυνατότητα εκμάθησης ski ή snowboard, στις συνεργαζόμενες σχολές του ΧΚΚ.
-Δυνατότητα ενοικίασης εξοπλισμού ski / snowboard / έλκηθρου
-Δυνατότητα ενοικίασης snowmobile

Στις άμεσες προτεραιότητες του Χιονοδρομικού, που θα λειτουργήσουν προσθετικά και θα αναδείξουν το ΧΚΚ σε πρωταγωνιστή της χειμερινής περιόδου στα πλαίσια του ανταγωνισμού, έχουν ληφθεί πρωτοβουλίες και στόχοι που σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο είναι οι εξής:

  • Νέα πίστα στο ΧΚΚ
  • Αναβαθμισμένο snowpark- πιστοποίηση ΕΟΧ- Επίσημοι αγώνες
  • Το 1ο πιστοποιημένο Κέντρο, μεγαλύτερο και καλύτερο!
  • Διαθέτει αναβαθμισμένο σύστημα μηχανοργάνωσης- ταχύτερης εξυπηρέτησης πελατών
  • Κιόσκι- Παράρτημα στα Καλάβρυτα
  • Πώληση εισιτηρίων- Προώθηση- Διαχείριση All Inclusive
  • Στόχος προώθησης του All Inclusive μέσα στις εορτές των Χριστουγέννων
  • Προμήθεια μηχανημάτων που μας είναι απαραίτητα για την ταχύτερη προετοιμασία προς λειτουργία του ΧΚΚ-μηχανοργάνωση
  • Αναβάθμιση του εξοπλισμού ενοικίασης
  • Ασφαλτικά στον δρόμο προς το ΧΚΚ
  • Έλεγχοι πενταετίας και ετήσιοι
  •  Έτοιμο το ΧΚΚ για λειτουργία
  • Ασθενοφόρο μόνιμα στο ΧΚΚ- ασφάλεια
  • Συνεργασία με ΕΟΧ- 3 Αγώνες στο πρόγραμμα της ΕΟΧ
  • 3 αθλητικά σωματεία στο ΧΚΚ/ ΕΟΣ Πατρών, ΑΧΟΑ, ΕΟΣ Τρίπολης
  • Στόχος- προώθηση και στήριξη της χιονοδρομίας στην νέα γενιά  
Επίσης προωθούνται και υλοποιούνται:

  • Συνεργασία με λεωφορεία- Σχολεία/ Τόνωση του καθημερινού τουρισμού- Χαμηλότερες τιμές τις καθημερινές
  • Συνεχείς διοργανώσεις -Εvents κάθε Σ-Κ στο ΧΚΚ
  • Newsletter
  • Τόνωση του πακέτου προσφοράς- συνεργασίας All- Inclusive κατά την διάρκεια των καθημερινών μέσω ενός νέου πακέτου
  • Προώθηση και διαφήμιση μέσω των ΜΜΕ- Social Media
Επίσης ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε ότι χρειαζόμαστε την στήριξη των επιχειρήσεων και θέλουμε να μας στηρίξουν οι επιχειρήσεις της περιοχής.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρξαν τοποθετήσεις φορέων και κατοίκων, ενώ υπήρξε και παρέμβαση του Διευθυντή της Διοίκησης Πελοποννήσου Στερεάς και Νήσων της Τράπεζας Πειραιώς ο οποίος πρότεινε μορφή συνεργασίας με το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων.