Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Πρόβλεψη λειτουργίας του χιονοδρομικού Καλαβρύτων, μετά τις πρόσφατες έντονες χιονοπτώσεις.


Κατά τη διαρκεια των δυο τελευταιων εβδομαδων, λογω σφοδρων χιονοπτωσεων που συνοδευονταν από ισχυρους ανεμους, το ΧΚΚ αναγκαστηκε αρκετες ημερες να αναστειλει μερικως τη λειτουργια του, για λογους ασφαλειας εργαζομενων και επισκεπτων.

Η λειτουργια όμως εχει σταδιακα αποκατασταθει και σημερα Κυριακη κατεστη δυνατον να δοθει στο κοινο και ο τελευταιος αναβατηρας (Στυγα) παρολο που εξακολουθει ακομη ασθενως να χιονιζει. Ειχαν προηγηθει:

·         Ανοιγμα δρομων προσβασης επανω στο βουνο
·         Ελεγχος και απομακρυνση χιονοστιβαδων
·         Ξεπαγωμα μηχανηματων
·         Ελεγχος ηλεκτρολογικων
·         Διανοιξη σηραγγας για τη διελευση των καρεκλων της Στυγας

Από αυριο Δευτερα, ο καιρος αναμενεται να είναι αιθριος με ανεμους χαμηλης εντασης και τοπ ΧΚΚ θα εξακολουθησει να λειτουργει 100%. Η Δευτερα είναι η ιδανικη ημερα για τους χιονοδρομους που θελουν να πατησουν φρεσκο χιονι.

Την Τριτη αναμενεται ελαφρα συννεφιά, καλη ημερα για χιονοδρομια. Όμως η ΔΕΗ εχει αναγγειλει διακοπη του ρευματος από 09:00 εως 13:00 προκειμενου να προβει σε προγραμματισμενες συντηρησεις. Εκεινη την ημερα το ΧΚΚ θα λειτουργησει, με τη βοηθεια των Η/Ζ που διαθετει, τους αναβατηρες Ερμη, Δαφνη και Θετιδα.

Από Τεταρτη και με τον καιρο παλι αιθριο και χωρις ισχυρους ανεμους, απανερχομαστε σε λειτουργία 100% . Μεχρι τοτε θα εχει δοθει πληρως σε λειτουργια και το Snow Park, το οποιο ειχε θαφτει κατω από τονους χιονιου. Το SnowPark θα εχει την τιμητικη του το Σαββατο 2 Φεβρουαριου, όταν θα λαβει χωρα το event «Opening Party – Frulite on the Go».